Actioncams

Tijdens de reis zal ik twee actioncams meenemen. De Gopro Hero3 Black is een high end actioncam en deze zal dan ook gebruikt worden voor filmpjes van hoge kwaliteit. In het geval de weg een beetje ruiger gaat worden of in drukke steden met meer meer dan gemiddelde straatcriminaliteit, zal de SJCAM (4000 wifi) worden gebruikt. De SJCAM is een goedkopere versie van de Gopro met toch nog goede filmkwaliteiten. Uiteraard zullen ze ook af en toe tegelijkertijd gebruikt gaan worden om vanuit meerdere “point of views” te filmen.

Voor de camera’s heb ik diverse accessoires bij me. Hiermee wordt het mogelijk om de camera’s op verschillende plekken te kunnen bevestigen op de motor, op mezelf of ergens langs de kant van de weg. Naast bevestigingsmateriaal heb ik ook nog extra batterijen bij me. Nadeel van de camera’s is dat ze nogal veel stroom verbruiken.

actioncam

Een ander groot nadeel van de camera’s is dat de gemaakte filmpjes erg groot worden. Een paar minuten filmen leidt al snel tot honderden megabytes aan opslag. Er zullen dus meerdere microSD geheugenkaartjes worden meegenomen en als extra opslagcapaciteit ook nog eens diverse externe harde schijven.

Onderweg zal ik de filmpjes gaan bewerken en waar mogelijk uploaden. Helaas ben ik erg afhankelijk van de uploadsnelheid onderweg. Het is te verwachten dat deze niet overal even snel zal zijn. In het ergste geval stuur ik de harde schijven naar huis en koop ik onderweg nieuwe. De filmpjes worden, wanneer mogelijk, geuploaded naar mijn youtube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCFUeQnfPCMM3reKDgws9Mkw).

In 2013 ben ik met een Aprilia Pegaso Tuscany Tibet naar het zuiden van Marokko gereden. Een compleet andere wereld waar ik tijdens het offroad rijden de gopro getest heb. Het resultaat is te vinden op youtube (https://www.youtube.com/watch?v=Qrg2LUuKl2U) .