Snelwegrace

Het plan was om om 8 uur op zondag te vertrekken. Leuk plan, maar in de praktijk bleek dit toch niet helemaal haalbaar. De huiskamer zat vol met familie en met een echte motorbende. In dit geval een bende in de letterlijke zin van het woord. De één moest een week van te voren de accu vervangen, de ander bleek rond te rijden met maar één bougie aangesloten, de ander bleek de accu niet vervangen te hebben en had bij elke stop een duwtje nodig en de enige die het meteen voor elkaar had, was degene op een gehuurde motor. Maar mooi dat jullie er waren! Het volgende motorweekendje waar ik weer bij kan zijn, is het eerste rondje van mij! De aanwezigheid van familie, buren, ouders van “mister mustang” en alle reacties op de blog worden ook zéér gewaardeerd! Dit alles doet mij “helaas” wel verplichten om op mijn vrije avond na een dag hard zwoegen in de spits van Krakow nog even een blogbericht te posten. Maar ja, met een poolse warka (bier) na afloop van een spabezoekje is dat ook geen straf.

Uiteindelijk na de feestelijke uittocht, ben ik toch nog op gang gekomen. Lekker cruisen over de Duitse snelweg en als brandstof voor de rijder een, in Duitsland niet te missen, currywurst. Al snel kreeg ik tijdens het verorberen bezoek van een andere motorrijder. Hij had vakantie en was op weg naar slovenië. Blijft mooi, de sociale en spontane ontmoetingen met andere rijders.

Het enige moment dat ik van de snelweg af ben gegaan is voor de zoektocht naar een plek voor de tent. IMGP0690En daar komt een XT meteen goed van pas. Van de doorgaande wegen af, over de verlaten paadjes, kwam ik uiteindelijk op een verlaten plek uit. Om mijn reisbudget er niet direct doorheen te jagen, besloot ik dus maar om hier mijn tent op te zetten.

Het nadeel van wildkamperen is echter dat je een douche moet missen. Het was die dag erg warm en ook de volgende dag werd er op diverse digitale thermometers 30 graden weergegeven. Ik kan verklappen dat dat met een motorpak met (nu nog) extra voering en volledige onderkleding (spijkerbroek/trui) enigszins warm is. Precies de temperaturen waar ik van houd, maar waar degene met een gevoelig reukorgaan toch liever voor weglopen. Ik moet echter zeggen dat dit nog erg meevalt. Ik heb nu sokken en shirts van merinowol en dit schijnt zelfreinigend te zijn.

Vandaag heb ik dus in ieder geval maar besloten om een hotel te nemen om in ieder geval te kunnen douchen. Dit bleek in Krakow nog niet mee te vallen, vol, vol en vol. Misschien dat merinowol dan toch niet zo goed werkt als ik zelf denk en ben ik de geur gewoon al gewend. Dit betekende in ieder geval weer de motor op en de verkeerchaos in. De Polen zijn namelijk nogal inhaalfanaat. Voordat je het weet heb je een auto (of vrachtwagen) op je bumper en zodra de kans zich voordoet, komen ze voorbij knallen. Snelheid is dan ook iets waar je je niet aan lijkt te hoeven houden.

Uiteindelijk ben ik in een hotel terecht gekomen buiten Krakow. Aangezien het hotel ook een spa heeft, waar je als gast gebruik van mag maken, ben ik maar naar de sauna gegaan………net alsof ik niet al genoeg gezweet had. Maar ja, je hebt er voor betaald en ik ben Nederlander, dus dat moet dan maar. Bovendien smaakt het biertje na afloop beter!

Morgen staat de rit naar L’viv op het programma; mijn eerste kennismaking met Oekraïne. Het plan is om de drukke doorgaande wegen links te laten liggen en in plaats daarvan de mooie weggetjes richting L’viv te gaan pakken. Het hotel heb ik al via internet geboekt (7 euro met ontbijt!), dus ik kan nu erg gericht rijden en hopelijk een beetje op tijd aankomen om nog wat van de stad te gaan zien.

Klaar voor vertrek

Huur is opgezegd, de meeste bezittingen zijn vergeven en officieel ben ik nu werkloos. Al de bezittingen die ik nog heb, heb ik op mijn motor gepakt. Klaar voor vertrek!

Morgenvroeg zal de motor gestart worden en zal de tocht richting het oosten beginnen. Eerste stop zal waarschijnlijk ergens in het oosten van Duitsland zijn of ergens in Polen.

Foto_zijkant

Motor is zwaar met de extra banden en al het reservemateriaal voor de motor, maar rijdt nog steeds erg makkelijk en stabiel! Het gewicht is zo laag mogelijk gelegd in de zijtasssen. Bovenop liggen kampeerspullen in de vorm van een tent, hangmat, slaapzakken en slaapmatje. Met de jerrycans achterop heb ik de mogelijkheid om 1 gallon (zo’n 4 liter) water en 1 gallon benzine mee te nemen. Dit zal nodig zijn in het verre oosten, waar winkels en benzinestations niet veel te vinden zullen zijn. Onderin de bagagebeugels zijn kokers bevestigd met klein reservemateriaal voor de motor en een brandstoffles voor de kookbrander. Onderin de zijtassen ligt het gereedschap en de zwaardere motoronderdelen. De zijtassen zijn onder andere aangevuld met kleding. De tanktassen voor bevatten allerlei zaken als camera’s en een hele hoop “spiegeltjes en kraaltjes” om de lokale bevolking tevreden te houden.

Nu naar bed en morgen vroeg op! Iedereen in ieder geval bedankt voor de enthousiaste reacties!