Route

Het idee is om vanaf 25 april 2015 diverse continenten te gaan doorkruisen. Van Europa naar het oosten van Siberië, van het noorden van Alaska naar Patagonië en van het zuiden van Afrika terug naar Europa. Precieze invulling van de hele route is nog niet bekend en is afhankelijk van de gebeurtenissen onderweg, de financiële situatie en de zin om door te gaan.

De reis is vooralsnog op te delen in vier etappes. Per deel zijn de hoogtepunten en de te behalen doelen beschreven. Deze zullen gedurende de reis verdere vorm krijgen. Uiteraard sta ik altijd open voor tips.

Deel 1: Neede – Magadan
Het einddoel van deel 1 is Magadan. Mensen die the long way round (Ewan McGregor en Charley Boorman) hebben gezien kunnen hier misschien iets bij voorstellen.

De route zal door Turkije gaan om met een boot in Azerbeidjan de Kaspische Zee over te steken naar Kazachstan. Van Kazachstan zal Uzbekistan bezocht worden om vervolgens naar Tadjikistan en Kirgizië te gaan. Uiteindelijk zal ik Mongolië gaan aandoen om van daar uit door Siberië Magadan te gaan bereiken.

IMGP0651

Hoogtepunten op dit eerste stuk zijn in ieder geval de Pamir Highway, Mongolië en the Road of Bones.

Deel 2: Anchorage – Panama
Afhankelijk van de aankomst in Magadan zal de motor naar Anchorage worden gevlogen. Ik ga er nu nog vanuit dat ik in september 2015 in Anchorage zal aankomen. Vanaf Anchorage zal ik de Dalton Highway nemen richting Prudhoe Bay. Prudhoe Bay is een plaatsje waar niets te beleven valt, maar de rit er naar toe zal avontuurlijk en zwaar zijn. Het is toch wel het streven om het noordelijkste puntje te behalen. Tot aan Panama kan er over land gereden worden door Alaska, Canada, USA, Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaraqua, Costa Rica en uiteindelijk Panama. De precieze route heb ik nog niet uitgewerkt, maar de ambitie is wel om elk bovenbeschreven land aan te doen.

Deel 3: Zuid-Amerika
Als ik de Dariën Gap omzeild heb (mogelijk letterlijk), dan is het meest zuidelijke plaatsje Ushuaia in ieder geval een belangrijke bestemming om de missie Amerika overland te volbrengen. Ook hier wil ik elk land, dat op het vaste land van het continent Zuid-Amerika ligt, aan doen.

Deel 4: Zuid-Afrika – Neede
Dit deel ligt nog ver in de toekomst. Ambitie is er zeker om het continent Africa te “overlanden”. Antwoord over het hoe en wat zal in 2016 wel duidelijk worden.

4 thoughts on “Route”

    1. Zeker! Gaan nog veel mooie wegen en omgevingen komen. Eerste hoogtepunt gaat de Pamir Highway worden. Hopelijk is die niet gesloten en laten ze me toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *